Horgászat

Halak

Gyékényes horgásztó pontyban és amurban nagyon erős víz. Itt fogták eddig Magyarország legnagyobb pontyát is, ami 34,7 kg felett voltde a tó nem hivatalos rekordja 4ö,5 kg39.5 kg volt.  De az amurok sem szégyenkezhetnek: a rekord fűevő a 32 kg – t is túlszárnyalta. A tóban fogott kapitális csuka viszont már hazai bejegyzett abszolút rekordnak számít a maga 20,47 kilójával. A 2,2 kg-os fekete sügér sem számít kicsinek. Süllőre a helyiek ritkán horgásznak, s a balin sem olyan keresett, noha igazán termetes példányaik ritkítják a fehér hal állományt. A keszegfélék kiemelendő képviselője a vörösszárnyú, melynek egyedei gyakran 1 kiló körül mozognak, de érdemes megemlíteni a tó kedves színfoltjait a compókat is. A harcsából is fogtak már 100 kg fölötti példányt is

Rendkívüli Akció:   3 éj 2 fő bőséges svédasztalos reggelivel  45.000 – Ft   helyett 88.200 – Ft !!!!

 Akció ideje: 2024.06.14. – 2024.07.05. – ig.

 Szobák, elhelyezés, szolgáltatások:

Komplexumunk igazán komfortos a horgász vendégeinknek is. Szobáinkban kényelmesen pihenhet, feltöltődhet hisz teljesen felszereltek.( fürdőszoba,wc,tv,internet, wi-fi…stb.) Vendégeink nálunk is megvehetik a napijegyet. A szobaár tartalmazza saját csónakjaink és horgász stégjeink teljesen ingyenes használatát is, zárható tárolóhelyiséggel együtt. A kifogott halakat vendégeink el is készíthetik saját tűzrakó helyeinken! Természetesen horgász helyeink etetett helyek! Ha nem a szobában szeretne elhelyezést kérni, az sem gond, hisz a vízparton sok sátorhelyet tudunk biztosítani. Gondoltunk a családos horgászokra is, van gyermekjátszótér és számos különböző pihenési, sportolási lehetőség is.

2024 – től, már a vadonatúj SPA – részleggel és szolgáltatással ( jakuzzi, szauna ) is  várjuk a lazulni és pihenni vágyó kedves vendégeinket!


Tó adatok 

Terület: 700 ha

Árnyékos, naptól védett terület aránya: 30%
Van esőtől védett hely, ahonnan lehet horgászni.


Fogható halak és használható horgászmódszerek

Ponty                                       Pergetés
Amur                                        Fenekezés
Csuka                                      Feederezés
Harcsa                                     Bojlizás
Süllő                                        Match
Kárász                                     Rakós
Keszegfélék                             Legyezés
Fekete sügér                           Lékhorgászat (télen)
Sügér                                       Etetőhajó használható
Törpeharcsa

Jegyárak

Ifjúsági jegy          2000 Ft / nap                                                                                                                                                                                                Gyermek jegy       3000 Ft / nap
Felnőtt Napijegy   7500 Ft / nap


Szabályzat

A kifogott 10 kg feletti pontyot és amurt, valamint súlyhatár nélkül a fekete sügeret és compót elvinni Tilos!! Azokat a vízbe vissza kell helyezni. Kifogható mennyiség:
Felnőtt horgász egyfajtából 2 db. Összesen 3 db és 5 kg egyéb hal fogható.
Ifi horgász egy fajtából 1 db. Összesen 2 db és 2 kg egyéb hal fogható.


Horgászat és pihenés Somogy megyében

Horgászat és pihenés Somogy megyébenItt a nyár, és már javában tart a horgászidény. Horgászok ezrei indulnak el hétvégente az általuk preferált tavakhoz és folyókhoz, hogy ennek a remek hobbisportnak szenteljék szabadidejüket. Gyékényes horgásztava várja szeretettel horgászni és pihenni vágyó vendégeit!

A horgászatban fontos az időzítés, és elsődleges, hogy mindig az adott körülményeknek megfelelő felszereléssel és módszerekkel veselkedjünk neki a megmérettetésnek. A sós, illetve hideg vízben való horgászat külön szakértelmet igényel, de a kívánt hal becserkészése és kifogása is nagy kihívást jelenthet! A megfelelő vízmélység megtalálása fontos az egyes fajok esetében, valamint a megfelelő csali használata is nélkülözhetetlen.

Érdemes a várakozással töltött időre is gondolni, ugyanis a horgászatban a türelem a kulcs. Ilyenkor egy érdekes könyv vagy újság, esetleg egy kis halk zene lehet a segítségünkre, de ezek azok a pillanatok, melyek igazán pihentetővé teszik ezt a hobbisportot.

A Gyékényes fogadó várja Önt, ha szeretne a nyaralás alatt is hódolni ezen szenvedélyének!